Sömn!?

Sömn må ta-mig-fasen vara överskattat. Sitter här igen, hur trött som helst men det går bara inte att sova! Förstår inte varför, varför jag är vaken överhuvudtaget? Borde väl somna plätt lätt kan man tycka som är uppe med tuppen varje morgon och tröttar ut hjärnan med ett sjuhelsikes massa plugg, men inte det! Vill inte välkomna någon ond cirkel som tar energin ifrån mig, för den har ju funnits så länge och gett mig massor med styrka. Sluta inte bara upp med att ge mig det, det vore väldigt dumt tycker jag. Tack på förhand!

Helgen

Så hade ännu en helg gått, ruskigt vad fort det går!

Jag har haft en riktigt bra helg iallafall. I fredags så var jag bara hemma och tog det lugnt och igår kväll så gick jag ut med evelina och tog några öl! Träffade massa roligt folk som var ute och det blev en hel del öl och vin och massa kareoke sjungande, haha! Var nog närmare tre låtar som jag sjöng, och det är då inte ofta! Varav en låt som jag gick upp på scen och tog över när två helt främmande människor såg alldeles vilsen ut med sina mickar så jag styrde upp ooa hela natten tillsammans med en av dem. Härligt att kunna ta för sig! ;)

Hamnade till och med på efter fest vilket är helt ovanligt för mig! Men kul som sjutton hade jag igår, oförglömlig kväll. Några glas rödtjut på efterfesten så somnade man väldigt gott sen och fick en rejält lång sovmorgon. Får tacka för den för annars hade man nog mått mindre bra idag efter den vilda kvällen!

Ikväll blir det givetvis söndagsmys men i form av lite plugg och idol tittande.

Tar igen lite plugg

Gah, har känt mig skit stressad hela veckan över att jag har varit hemma och inte gjort nånting alls som har med plugget att göra. Det är ju inte särskilt lätt när man har en sjuk liten son hemma som kräver mycket ompyssling. Men idag så fick jag avlastning av mina föräldrar att slutföra lite uppgifter så jag slipper ha den ryggsäcken på mig hela dagarna. Så jag åkte ner till Belinda som så snällt erbjöd sig att hjälpa mig med att recensera två filmer som tillhör det jag håller på med just nu.. Efter tre timmars ständigt letande och diskuterande så har jag äntligen dom uppgifterna ur världen! Riktigt skönt :)

Nu ska jag hem och pyssla ihop ett cv i hopp om att jag får napp på ett extra jobb som timmvikarie, vore ju verkligen toppen! Tjäna lite extra cash är ju aldrig fel att stoppa in på ett spar konto :)

Dagis baciller

Trodde Casper hade drabbats av nå dagis baciller igår när dom ringde från dagis och berättade att han var full av blåsor och hade hög feber. Dessa utvecklades snabbt över kvällen och spridde sig fort över natten. Så vi ringde såklart till bvc och bad dem kolla på honom, och det visade sig bara vara en liten reaktion från vaccinationen förra veckan (vaccination mot röda hund, påssjukan och mässlingen), och Casper har alltså drabbats av mini mässling. Prickig som få och ganska lat av sig, mitt lilla hjärta. Men lite alvedon/ipren och massa mys hemma så är han nog på fötterna igen till nästa veckas dagis dagar. 

Så vi blir hemma och myser resten av veckan! Inte mig emot då jag faktiskt är ledig, men har ju lite plugg att stå i dock som inte är allt för lätt att slutföra med en sjuk liten kille hemma. Men man gör så gott man kan, och det som inte dödar det härdar! Keep on being strong.

Pluggeliplugg

Mjukstartade veckan med en hel ledig måndag igår, läraren var tydligen sjuk så då fick vi stanna hemma och ta lite mer helg :) Skönt som tusan för då kunde jag plugga undan en hel del, Casper fick som vanligt starta med dagis. Lika bra så att han kommer in i rutinerna med helg och vardag. Han gick till ungefär tre tiden igår, alldeles lagomt och medans så pluggade jag på, var ner på biblioteket och beställde lite böcker så jag kan slutföra mina arbeten och till sist lagade middag som fick bli kyckling med ris och currysås, mums i magen! Sen kom det en från kramfors som köpte vår "gamla" carena vagn och sedan begav jag mig ut på lite äventyr. Belindas Rickard fyllde ju år så åkte dit på en tårt bit och lite uno spel, trevligt vare!

Nu sitter jag här igen med böckerna och såklart kaffe! Vad vore man utan kaffe såna här dagar? Absolut ingenting skulle jag vilja säga. Tackar världen för koffein.



Såhär roligt har jag och då har jag inte alla böcker än heller.. =) Wie.



För att göra det hela lite roligare så slänger jag in en hälsning från mig och Casper!

Helgen

Jag är kanske inte världens bästa på att hålla vad jag lovar men nu är jag ju här igen, det kan ju inte ses som ett brutet löfte då iallafall, även om det går några dagar mellan gångerna ;)

Helgen har varit helt okej iallafall! Lång helg har jag haft enda sen i onsdags eftermiddag så man har ju hunnit med en del! Busat med lilleman, pysslat om sig själv, färgat håret rött, investerat i en ny telefon (samsung galaxy s2), varit med lite vänner också vidare!

Söndagar innebär som vanligt göra lite nytta och slappa, vilket jag också har hunnit med! Har vikt undan alla sommar kläder då säsongen verkligen börjar gå mot sitt slut nu, också har jag pluggat lite. Den nytta jag har hunnit med idag. Nu är det dags att samla nya krafter inför en ny vecka i form av lite sömn!

På återseende vettja. :)

Låtar som ger tårar

Finns det låtar som framkallar tårar i ren lycka?
Ja, det gör det faktiskt! Nu vet jag inte ens varför, men glad är jag!

Den här dagen är inte mer intressant än att jag varit i skolan hela dagen från 8:30-15:30, och Casper på dagis lika länge och en stund till .. Huga, inga roliga dagar för honom men för mig är det riktigt intressant! Jag trivs så himla bra med det jag läser

Nu blir det till att ta det stora steget att förflytta sig mot sängen. Och en annan grej, nu har jag helg! Bra skönt med såna scheman, tyvärr så blir det ändring på det snart men nu ska jag njuta. ;)

Tisdag

Tisdagar innebär för mig i ungefär 2 veckor framåt självstudier hemma så det är vad jag har gjort idag. Men tack och lov att jag var intensiv och började direkt efter att jag hade lämnat Casper på dagis, för precis när jag avslutat skriv arbetet och sparat dokumentet så ringer dem från dagis och vill att jag ska komma och hämta honom, han hade 37.7 i temp vilket jag inte anser som feber då tempen stiger ju när barnet är aktivt och Casper är vanligtvis ganska hög tempad också. Men jag var ju klar med det viktigaste så givetvis hämtade jag hem honom och han har inte visat några tecken alls på att vara hängig under dagen! Så imorgon blir det dagis igen, för mig väntar skola.

Vi åkte ut till Birsta en sväng förut i eftermiddag också för att kolla efter något Casper kan ha hemma när det är regnigt ute eller när vi går till och från dagis, för allt sånt har han ju där. En regn/skal overall från kappahl i märket kax fick det bli och även ett par vantar att ha när det är kyligt på mornarna. En middag på donken fick det bli också och blöj köp till dagis på willys ;) 

Världens finaste! Här i sin dagis outfit, skal/regn overall från polarn o pyret.

Som avslutning på kvällen så tog jag en promenad med Belinda runt kvällsjön. Riktigt skönt att få komma ut och gå en sväng och man känner sig så lätt efteråt, jag somnar nog ovaggad ikväll.

En helt ny start

Livet tog en vändning och fick en helt ny start för ett tag sen, och nu är det dags att gå vidare!

Jag och Casper är nu mer ensam igen, nu är det bara vi. Vad som har hänt är inget jag vill hänga ut här, jag kände väl helt enkelt att värderingarna började sticka åt andra håll och kanter och värderade mig och min son mer än allt annat och det kommer jag alltid att göra.

Vad händer i våra liv just nu? Casper går på dagis på heltid och jag pluggar på heltid till undersköterska på komvux vuxenutbildning. Jag trvis super bra och Casper likaså på dagis, det är ju nyttigt för honom att socialisera sig med andra barn och lära sig hur livet kommer att vara, det är såhär det kommer att se ut. Ibland önskar jag ju dock att jag kunde ha honom mindre på dagis, men som ensamstående och student så är det svårt att få tiden att räcka till och jag är ju inte mer än människa som också har behov.

Just nu så bor vi hemma hos mamma och pappa, mina fina bröder flyttade ut och har börjat plugga på olika orter så vad passar inte bättre egentligen? Bo hemma, spara pengar, spara tid. Det finns många fördelar men givetvis nackdelar också, men återigen som student så är det toppen! Det går ingen nöd på varken mig eller Casper, han har ju en hel gård för sig själv. 

Caspers utveckling kommer jag att återkomma mer till i ett annat inlägg framöver, han är så stor min lilla kille och kan enormt mycket! På onsdag blir han hela 18 månader, ett och ett halvt år! Helt sjukt vad den sista tiden rasade iväg, tyckte han precis fyllde 1 år och bara det var svårt att förstå. Men den roligaste tiden är nu och vi njuter av den.

Ha det bra så länge och räkna med mig i fortsättningen!

Följ min blogg!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2933667/elin-patricia?claim=xm5tvw4gyce">Följ min blogg med Bloglovin</a>

RSS 2.0